Mechanisch toetsenbord voor €46 met RGB verlichting – is het wat?

Door Luca op woensdag 9 november 2016 20:10 - Reacties (65)
Categorie: Reviews, Views: 14.571

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/keyboard.jpg

https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Inleiding.jpg

Zoals een aantal van jullie wel weten, probeer ik via de Tweakblogs soms wat onbekende producten/merken aan de man te brengen waarvan ik denk dat ze het wel verdienen. Zo ook vandaag, en ik heb een leuke te pakken wat mij betreft! :)

Een full-size mechanisch toetsenbord met brown switches en RGB LED verlichting voor slechts €46 op moment van schrijven? Hah, die kom je in de standaard Nederlandse webshops niet tegen, zelfs niet onder de 100 euro. Mede daarom vond ik de Mantistek GK2 zo interessant. Het merk is niet bekend doordat het officieel hier niet te verkrijgen is, maar wel bij Chinese webshops als Banggood. Bij het toetsenbord is ook software te gebruiken, waar je onder andere macro’s kunt instellen en de verlichting kunt instellen.

De GK2 is beschikbaar in 4 varianten. Dit is een blauwe versie met blauwe switches, een rode met rode switches, een zwarte met zwarte switches en een zwarte met bruine switches. De switches zijn afkomstig van Gaote. Mijn model, de zwarte met bruine switches, heeft toetsen met een actuation force van 60g, wat zeker niet een van de lageren is.

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/keyboardcolors.jpg

Het reviewtoestel is dan ook afkomstig van Banggood en is verkregen in ruil voor een objectieve review, waarvoor ik de mensen daar vriendelijk bedank! Ik heb weinig ervaring met mechanische toetsenborden, maar wilde er zeker eens mee aan de slag gaan omdat ik het toetsenbord hier nog niet eerder voorbij heb zien komen.

small]De gebruikte product-hyperlink(s) bevat een referral-code.[/small]

https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Inhoudsopgave.jpghttps://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Specificaties.jpg
Belangrijke specificaties
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/specifications.jpg

https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Unboxing.jpg
Zoals ik inmiddels wel gewend ben van producten uit China, komt ook deze Mantistek GK2 niet met een bijzonder speciale doos. Het betreft een relatief simpele kartonnen verpakken, waar het toetsenbord op is te zien. Het heeft ergens wel wat. In de verpakking zelf vind je eigenlijk niets meer dan het toetsenbord zelf en een instructiepapiertje.

Eenmaal uit de verpakking, laat er zich een mooi en simpel, dan wel niet indrukwekkend vormgegeven toetsenbord zien.

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/keyboardup-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/keyboardside-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/led-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/mantistek-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/keyboardleg-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/switchside-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/switchup-thumb.jpg

Het toetsenbord wordt aangesloten met een goldplated USB aansluiting. De caps liggen verhoogt, waardoor de RGB LEDjes mooi kunnen gloeien. Zoals wellicht opvalt, is er geen polssteun aanwezig, wat als groot minpunt kan gelden voor de mensen die dit als eis hebben. Wel zit er een Windows toets-lock functie op, kun je de toetsen ook blokkeren door FN+F8 in de drukken en zijn er multimedia knoppen aanwezig. Daarnaast is er natuurlijk je standaard numpad aanwezig, het betreft immers een fulls-size keyboard.

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/buttonshome-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/keylock-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/windowslock-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/arrows-thumb.jpg


De achterkant en onderkant van het toetsenbord zijn eigenlijk vrij minimalistisch. Geen spannend ontwerp, maar puur de focus op waar hij voor is bedoeld: een mechanisch toetsenbord, met een aluminium laag en RGB verlichting. Ikzelf kijk vrijwel nooit naar de achterkant of onderkant van een toetsenbord en hecht daar tevens ook niet veel waarde aan, dus ik heb er geen last van.

https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Verlichting.jpg

Zoals eerder vermeld, is er RGB LED verlichting aanwezig. Dit is ook in te stellen via het toetsenbord zelf, middels toetsencombinaties. In de doos komt een erg handig papiertje dat precies weergeeft welke mogelijkheden er zijn en via welke toetsencombinaties deze in te stellen zijn. Houd de ‘FN-toets’ ingedrukt plus de toets die het gewenste effect/kleur activeert en je bent klaar. Nogmaals op die toets drukken resulteert veelal in een andere kleur, het regenboog-effect of hetzelfde effect maar dan (horizontaal/verticaal) de andere kant op.

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/instruction-thumb.jpg

Je kunt dus wel zeggen dat er redelijk wat opties en effecten zijn waar uit te kiezen valt. Ook fijn is dat het laatst gebruikte effect keurig wordt opgeslagen bij het afsluiten van de PC en zich keurig weer weet te hervatten wanneer je de PC weer aan zet. Hieronder volgen een aantal voorbeeldkleuren en effecten.

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/rainbow-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/raindrops-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/colorwave-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/pink-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/whiteblue-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/lightgreen-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/brightpurple-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/darkblue-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/numpad-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/switchlight-thumb.jpg


De felheid van de verlichting is in principe meer dan in orde. Het is niet ontzettend fel, maar de hele dag door is het prima te zien. Door de ietwat hoger liggende caps, ontstaat er een mooi zwevend effect en in combinatie met de verlichting geeft dat een tof resultaat. Toch is daar eigenlijk niet veel op aan te merken. Doe je de verlichting uit, wordt het iets lastiger om de toetsen nog te lezen, al is dat voornamelijk in het donker. Wel blijven de multimedia toetsen bijvoorbeeld goed te lezen, wat vooral komt door de witte opdruk van de pictogrammen. Gezien er verlichting aanwezig is, heb ik ook nooit last gehad van slecht leesbare toetsen. Ik zelf zie geen reden om de verlichting uit te zetten, behalve wanneer ik de PC niet zou gebruiken.

https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Software.jpg

Er is ook software aanwezig voor de Mantistek GK2. Deze is zoals verwacht afkomstig van Mantistek en lijkt meerdere toetsenbord van hen te ondersteunen. Via een wat knullige weg (Google Drive: linkje) is de software te verkrijgen. Wanneer dit eenmaal is geïnstalleerd, kom je terecht in een redelijk overzichtelijke maar toch simpele omgeving.

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/softwarecustom-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/softwarecustom2-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/softwarelight-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/softwaremacro-thumb.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/mantistek/gk2/thumbs/softwarestats-thumb.jpg


Er vallen hier aangepaste configuraties te maken, wat inhoud dat je toetsen een andere functie kan geven. Zo kun je de CTRL knop als linkermuisknop laten fungeren. Ook kun je hier de verlichting en effecten bedienen en viel mij tevens op dat je er veel meer kleuren kan selecteren dan via de toetsencombinaties van het toetsenbord zelf. De felheid van het toetsenbord valt ook in te stellen, evenals de snelheid van de kleurverandering, pulse- of wave-effect. De macro's werken alleen als het programma draait. Macro's kun je aanmaken door eerst naar 'Macro' te gaan, in te stellen hoe je het allemaal wilt, vervolgens naar 'Custom' gaan en waar je aan de linker-zijkant de macro kan toewijzen aan een bepaalde toets. De macro kan geëxporteerd worden naar een .cms bestand, evenals het importeren van een .cms bestand. Tevens nog een mogelijkheid om te meten hoeveel en welke toetsen je hebt aangeslagen vanaf het moment dat je het ging opnemen tot en met het moment van stoppen. Ga je het ooit echt gebruiken? Ik verwacht het niet, maar voor de liefhebbers is het er wel en dat is alleen maar mooi meegenomen.

De software is niet heel spannend en uitgebreid, dus veel valt er niet over te vertellen. De basisfuncties zijn aanwezig, alles werkt en oogt goed al zijn er soms wat scheve Engelse vertalingen aanwezig als “Being statistics”. Afijn, zolang we het maar begrijpen.


https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Ervaringen.jpg

De switches in dit toetsenbord zijn afkomstig van Gaote, een merk dat veelal in goedkopere toetsenborden zal voorkomen. Wellicht (waarschijnlijk niet) zegt de naam Otemu je iets meer, wat ook weer een merknaam is van Gaote. Redelijk vanzelfsprekend zijn deze switches een kloon van de Cherry MX switches.

De bruine switches typeren zich door toch een vrij subtiele klik te voelen en te horen wanneer je ze helemaal naar beneden drukt met wat meer kracht, maar zijn bij lange na niet zo clicky en luid als blauwe switches waarbij je geen moeite hoeft te doen om dat satisfying geklik en geluid op te merken. Over het algemeen staan de bruine switches dan ook wat bekend als de midden weg tussen helemaal stil/luid en clicky/geen ‘bump’, wat ook bij deze Gaote switches het geval is. Mocht je interesse hebben in de verschillen tussen alle switches, dan is hier een duidelijk artikel dat je wegwijs maakt (klik).

Typen op de GK2 is fijn, zoals dat het geval is bij de meeste mechs met brown switches. De travel van de toetsen is prima, al is de GK2 niet de beste, wat weerspiegelt op de prijs. Hetzelfde geldt voor de actuation force van 60g, al stoor ik mij hier wederom vrij weinig aan. Toch iets voor de kenner om er wellicht even rekening mee te houden. Door mijn verdere weinige ervaring met mechs durf ik geen echte conclusies te trekken, maar logischerwijs is dit een erg goede en logische upgrade als je nog typt op bijvoorbeeld een membrane keyboard, of zelfs als je eens iets goedkoper wilt proberen en niet al te veel wilt besparen op dingen.

De verlichting geeft dit relatief goedkope toetsenbord net dat extra zetje waardoor het het overwegen zeker waard is. Voor deze prijs ga je in Nederlandse webshops eigenlijk geen alternatief vinden. Mocht je een vinden, dan is dan hoogstwaarschijnlijk een model met 1 enkele LED kleur, waardoor het eigenlijk al geen alternatief is.

https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Conclusie.jpg

Na het testen valt te concluderen dat de Mantistek GK2 een interessant mechanisch toetsenbord is. Vooral de prijs inclusief de RGB verlichting heeft hier een grote rol in. Typen gaat vlot, de bouwkwaliteit van het toetsenbord is meer dan prima, de verlichting is fel genoeg om de hele dag door het toetsenbord te gebruiken. Ook de toegevoegde effecten ogen goed, waarvan het veel effecten zijn die de ‘groteren’ ook gebruiken. De verlichting uit en het wordt wel iets lastiger om te toetsen te zien. Voor de rest is het een redelijk standaard uiterlijk en oogt het niet ontzettend speciaal, maar door de aluminium topping is het toch niet saai.

De software is leuk om te hebben en zal voor velen zeker het verschil kunnen maken. Ik vond het een leuke verandering dat zo’n goedkoop toetsenbord toch redelijk uitgebreide sofware heeft. Door ook nog eens de aanwezigheid van de software, vind ik dit toetsenbord toch wel richting de 'insta-buy' gaan. Het is lastig om een echt minpunt te geven. Moet ik daarbij echt mijn best doen, dan kan het wellicht zijn dat het uit China moet wegkomen. Al is dat natuurlijk geen minpunt an sich, toch kan het voor sommigen minder praktisch zijn. Oftewel, ik raad je dit toetsenbord zeker weten aan als je voor weinig geld toch eens een mechanisch toetsenbord wilt proberen die ook nog eens RGB verlichting heeft.

Mocht je het toetsenbord willen aanschaffen, dan kan dat bij Banggood voor een bedrag van slechts €46.

Volgende: Je PC/laptop beveiligen met een sleutel? [Review] GateKeeper 2.0 01-'17 Je PC/laptop beveiligen met een sleutel? [Review] GateKeeper 2.0
Volgende: [Review] Satechi: Smart monitor stand en game controller 10-'16 [Review] Satechi: Smart monitor stand en game controller

Reacties


Door Tweakers user Damic, woensdag 9 november 2016 20:30

Opgepast met import kosten, sommige kunnen daar last van hebben :+

Door Tweakers user Luca, woensdag 9 november 2016 20:34

Damic schreef op woensdag 09 november 2016 @ 20:30:
Opgepast met import kosten, sommige kunnen daar last van hebben :+
Jep, sommigen (Damic gelukkig niet..) hebben die pech wel inderdaad. :+

:P Toch nog plezier gehad van de tablet?

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 november 2016 20:34]


Door Tweakers user tiempjuuh, woensdag 9 november 2016 21:30

Is dit niet precies dezelfde als de ooit door een andere tweaker geposte Motospeed (die heb ik zelf nu), op de kleur switches na? :P

De print op de letters is i.e.g. precies dezelfde.

Door Tweakers user Luca, woensdag 9 november 2016 21:49

tiempjuuh schreef op woensdag 09 november 2016 @ 21:30:
Is dit niet precies dezelfde als de ooit door een andere tweaker geposte Motospeed (die heb ik zelf nu), op de kleur switches na? :P

De print op de letters is i.e.g. precies dezelfde.
Ze lijken erg veel op elkaar inderdaad, maar de behuizing is nét iets anders en de LED'jes rechtsbovenin (numpad, capslock etc) zijn ook iets anders. Good catch! ;)

Door Tweakers user two, woensdag 9 november 2016 23:18

Mocht iemand hier nog zo'n ding hebben liggen, voor een leuke prijs wil ik hem wel overnemen :)

Door Tweakers user BillsGate, woensdag 9 november 2016 23:40

Goede review!

Heb je geen leuke coupon bij Banggood kunnen regelen om nog iets van de prijs af te peuteren? :P

Door Tweakers user Jogai, donderdag 10 november 2016 09:31

Zoals een aantal van jullie wel weten, probeer ik via de Tweakblogs soms wat onbekende producten/merken aan de man te brengen waarvan ik denk dat ze het wel verdienen.
Waarvoor dank!

Door Tweakers user LankHoar, donderdag 10 november 2016 10:11

Danny.G schreef op woensdag 09 november 2016 @ 21:49:
[...]


Ze lijken erg veel op elkaar inderdaad, maar de behuizing is nét iets anders en de LED'jes rechtsbovenin (numpad, capslock etc) zijn ook iets anders. Good catch! ;)
Ik heb die nu ook, en ben het er mee eens dat het erop lijkt. Vind de Motospeed toch net wat compacter, en het design wat mooier.

Voor de geïnteresseerden, dat is deze

Door Tweakers user Luca, donderdag 10 november 2016 10:50

BillsGate schreef op woensdag 09 november 2016 @ 23:40:
Goede review!

Heb je geen leuke coupon bij Banggood kunnen regelen om nog iets van de prijs af te peuteren? :P
Ik heb het voor je nagevraagd, maar aangezien er nu al een sale is weet ik niet of ik dat kan regelen. Even afwachten dus! Een coupon code werkt helaas niet als er al een sale gaande is. Dus helaas, ik kan geen coupon regelen..
Graag gedaan en bedankt voor het lezen. :)
LankHoar schreef op donderdag 10 november 2016 @ 10:11:
[...]


Ik heb die nu ook, en ben het er mee eens dat het erop lijkt. Vind de Motospeed toch net wat compacter, en het design wat mooier.

Voor de geïnteresseerden, dat is deze
Ik was hem inderdaad tegengekomen. Prijs scheelt niet veel, maar deze is momenteel de goedkopere. Allebei leuke mechs. :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 10 november 2016 11:23]


Door Tweakers user RadioKies, donderdag 10 november 2016 12:07

Kan dit toetsenbord ook tegen geweld? Er is een reden dat sommigen naar hun toetsenbord referen als ramplank. Ik gebruik nu al een 8 jaar hetzelfde toetsenbord omdat deze mijn frustratie bij sommige spellen (vroeger GR-Phantoms, nu bijv. OW/OverHyped) weet te overleven.

Het zou jammer zijn dat als ik iemand ;) zoiets zou kopen na 2 potjes met idioten een toetsenbord heeft met een paar toetsen die niet meer werken of schade heeft. Ding ziet er imo wel mooi uit namelijk.

-ohja-
Kan je met dit toetsenbord ook de A+W+Shift/caps en E en/of spatie indrukken zonder dat die gaat mekkeren? Iets waar ik over struikel met gamen. Ik zie op Banggood de tekst staan dat je alle knoppen tegelijkertijd in kan drukken gezien hoe toetsenborden werken klinkt het als een loze marketing kreet.

[Reactie gewijzigd op donderdag 10 november 2016 12:18]


Door Tweakers user copywizard, donderdag 10 november 2016 12:43

mooi bordje voor een leuke prijs ik heb zelf ook de motospeed en moet zeggen dat je inderdaad veel krijgt voor weinig en zo kan je voor een redelijk bedrag kennis maken met een mechanisch keyboard om te kijken of het iets voor je is of niet ipv direct 100+ uit te geven om er weken later achter te komen dat het toch niet helemaal je ding is :)

mooie review!

Door Tweakers user Luca, donderdag 10 november 2016 13:09

RadioKies schreef op donderdag 10 november 2016 @ 12:07:
Kan dit toetsenbord ook tegen geweld? Er is een reden dat sommigen naar hun toetsenbord referen als ramplank. Ik gebruik nu al een 8 jaar hetzelfde toetsenbord omdat deze mijn frustratie bij sommige spellen (vroeger GR-Phantoms, nu bijv. OW/OverHyped) weet te overleven.

Het zou jammer zijn dat als ik iemand ;) zoiets zou kopen na 2 potjes met idioten een toetsenbord heeft met een paar toetsen die niet meer werken of schade heeft. Ding ziet er imo wel mooi uit namelijk.

-ohja-
Kan je met dit toetsenbord ook de A+W+Shift/caps en E en/of spatie indrukken zonder dat die gaat mekkeren? Iets waar ik over struikel met gamen. Ik zie op Banggood de tekst staan dat je alle knoppen tegelijkertijd in kan drukken gezien hoe toetsenborden werken klinkt het als een loze marketing kreet.
Het is een behoorlijk stevig toetsenbord en heb zelf 1x ook wat frustratie erop geuit. Blijft altijd een beetje gokken, maar door de bouwkwaliteit ga ik niet zo snel twijfelen. En m.b.t. je andere punt, daar kom ik later vandaag, zodra ik thuis ben, nog even op terug! :)
copywizard schreef op donderdag 10 november 2016 @ 12:43:
mooi bordje voor een leuke prijs ik heb zelf ook de motospeed en moet zeggen dat je inderdaad veel krijgt voor weinig en zo kan je voor een redelijk bedrag kennis maken met een mechanisch keyboard om te kijken of het iets voor je is of niet ipv direct 100+ uit te geven om er weken later achter te komen dat het toch niet helemaal je ding is :)

mooie review!
Zeker weten veel waar voor je geld, en voor zo'n bedrag valt het eens te overwegen en is het niet meteen zo'n rib uit je lijf. :P

Thanks voor je reactie en compliment! :)

Door Tweakers user Devroet, donderdag 10 november 2016 17:09

Welke zou je aanraden voor gaming? Ik zoek een mech tobo met een beetje feedback, en een iets zwaardere aanslag vind ik niet erg...

Door Tweakers user Luca, donderdag 10 november 2016 17:27

Devroet schreef op donderdag 10 november 2016 @ 17:09:
Welke zou je aanraden voor gaming? Ik zoek een mech tobo met een beetje feedback, en een iets zwaardere aanslag vind ik niet erg...
Gezien de bruine switches eigenlijk tussen blauw (die echte klik en feedback) en tussen het rood zit (hij gaat in 1x naar beneden), kan ik je die prima aanraden. Eventueel bruin, maar voor gaming is rood veelal de geprefereerde switch. Zwart zou ook kunnen, maar daar die moet je iets harder door drukken, wat veel mensen uiteindelijk niet zo fijn vinden.

Bruin of rood dus. :) Bruin = lichte feedback en bump, red = in 1x naar beneden met niet veel feedback.
RadioKies schreef op donderdag 10 november 2016 @ 12:07:
Kan je met dit toetsenbord ook de A+W+Shift/caps en E en/of spatie indrukken zonder dat die gaat mekkeren? Iets waar ik over struikel met gamen. Ik zie op Banggood de tekst staan dat je alle knoppen tegelijkertijd in kan drukken gezien hoe toetsenborden werken klinkt het als een loze marketing kreet.
Ik heb het even voor je getest en alles werd keurig geregistreerd. ;)

Door Tweakers user dodge_911, donderdag 10 november 2016 18:16

Nette en uitgebreide review. Kudos!

Zou er bijna 1 bestellen, ware het niet dat ik aan de AZERTY zit, en dat dus zo goed als niet te verkrijgen is in het verre Oosten.

Door Tweakers user JJ Le Funk, donderdag 10 november 2016 20:09

Wat is de prijs inclusief importheffing en BTW?

Mooie uitgebreide review. Vraag me wel af of je van 'onafhankelijk' kan spreken als je het product mag houden? Wel netjes dat je het meldt.

Door Tweakers user GoVegan, donderdag 10 november 2016 20:27

Vraagje, ik heb die motospeed k84.
echt super fijne tobo, maar voor gebruik op kantoor minder handig gezien het geklik.
als ik er een toets afhaal zit ik een blauwe switch zitten, neem aan dat dit betekend dat ik blauwe switches heb?

als ik naar jou tabel kijk betekend dat deze "clicky" is, neem aan dat het klikkende geluid hier vandaan komt?

zou ik met brown switches mijn collega's meer plezier doen dan met de blauwe die ik nu heb?
(wat geluidsoverlast betreft dan?)

Door Tweakers user Luca, donderdag 10 november 2016 20:42

dodge_911 schreef op donderdag 10 november 2016 @ 18:16:
Nette en uitgebreide review. Kudos!

Zou er bijna 1 bestellen, ware het niet dat ik aan de AZERTY zit, en dat dus zo goed als niet te verkrijgen is in het verre Oosten.
Thanks! :) Balen inderdaad, azerty modellen zijn nog wat ondergewaardeerd..
MrJayMan schreef op donderdag 10 november 2016 @ 20:09:
Wat is de prijs inclusief importheffing en BTW?

Mooie uitgebreide review. Vraag me wel af of je van 'onafhankelijk' kan spreken als je het product mag houden? Wel netjes dat je het meldt.
Dat zal hooguit €70 worden, wat overigens nog steeds een erg goede prijs is.. :P Ik heb inmiddels al redelijk wat dure dingen ontvangen uit China en heb slechts 1x 40 euro moeten betalen. Tevens kun je bij Banggood via de livechat ook regelen dat er een lagere waarde op je pakje gezet wordt, waardoor het lager uit zou vallen mocht het pakketje toch eruit gekozen worden.

Begrijpelijk dat je dat denkt, heb het al eens vaker gelezen. Ik heb met Banggood afgesproken dat ik het product compleet mag afkraken als dat het geval zou zijn. Maar bij dit soort reviews proberen ik wat de "pareltjes" te vinden. Thanks voor je compliment. ;)
GoVegan schreef op donderdag 10 november 2016 @ 20:27:
Vraagje, ik heb die motospeed k84.
echt super fijne tobo, maar voor gebruik op kantoor minder handig gezien het geklik.
als ik er een toets afhaal zit ik een blauwe switch zitten, neem aan dat dit betekend dat ik blauwe switches heb?

als ik naar jou tabel kijk betekend dat deze "clicky" is, neem aan dat het klikkende geluid hier vandaan komt?

zou ik met brown switches mijn collega's meer plezier doen dan met de blauwe die ik nu heb?
(wat geluidsoverlast betreft dan?)
Dat klopt! In dat geval heb je een met blauwe switches en kan ik begrijpen dat hij als licht vervelend kan worden ervaren. :P Je zou eventueel kunnen kijken naar o-rings (en YouTube voor voorbeelden). Deze doe je om de switches heen zodat hij de aanslagen registreert, maar het geluid meer wordt gedempt. Mocht je dat alsnog te luid lijken, dan zijn de brown switches inderdaad een prima alternatief. Ook daarvoor kan je eventueel op YouTube kijken. :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 10 november 2016 20:42]


Door Tweakers user GoVegan, donderdag 10 november 2016 21:01

ah kijk, o rings had ik al besteld, ook een cap puller. dus we zijn al op de goede weg.
binnenkort misschien ook maar eens eentje met brown switches aanschaven.
zijn er ook nog mech tobo's zonder licht (om de prijs beetje te drukken?)

Door Tweakers user Luca, donderdag 10 november 2016 21:11

GoVegan schreef op donderdag 10 november 2016 @ 21:01:
ah kijk, o rings had ik al besteld, ook een cap puller. dus we zijn al op de goede weg.
binnenkort misschien ook maar eens eentje met brown switches aanschaven.
zijn er ook nog mech tobo's zonder licht (om de prijs beetje te drukken?)
Nice! Dat is een goed begin inderdaad, dat zijn de kosten gelukkig ook niet en als dat het probleem oplost.. ;) Heb eventjes rondgekeken, maar het lijkt dat echt lager er niet in gaat zitten. Kom je weer uit op een met blauwe switches en dat wilde je niet. :)

Door Tweakers user Hkuit, donderdag 10 november 2016 21:52

GoVegan schreef op donderdag 10 november 2016 @ 21:01:
ah kijk, o rings had ik al besteld, ook een cap puller. dus we zijn al op de goede weg.
binnenkort misschien ook maar eens eentje met brown switches aanschaven.
zijn er ook nog mech tobo's zonder licht (om de prijs beetje te drukken?)
Aanschaven? Die techniek ken ik nog niet, wat doe je dan? Kleine stukjes eraan schaven?

Door Tweakers user Luca, donderdag 10 november 2016 21:53

Hkuit schreef op donderdag 10 november 2016 @ 21:52:
[...]

Aanschaven? Die techniek ken ik nog niet, wat doe je dan? Kleine stukjes eraan schaven?
_/-\o_ Was mij nog niet eens opgevallen.

Door Tweakers user GoVegan, donderdag 10 november 2016 21:55

Nee is geen nieuwe techniek, zal wel dyslexie zijn :-)

Door Tweakers user Tsurany, vrijdag 11 november 2016 10:45

Is dit toetsenbord makkelijk schoon te maken? Zijn er veel randen waar vuil in gaat zitten of valt dat wel mee?

Door Tweakers user Luca, vrijdag 11 november 2016 10:53

Tsurany schreef op vrijdag 11 november 2016 @ 10:45:
Is dit toetsenbord makkelijk schoon te maken? Zijn er veel randen waar vuil in gaat zitten of valt dat wel mee?
Yep, makkelijk schoon te vegen. Zijn amper randen waar vuil in kan gaan zitten. :)

Door Tweakers user Tsurany, vrijdag 11 november 2016 11:38

Danny.G schreef op vrijdag 11 november 2016 @ 10:53:
[...]


Yep, makkelijk schoon te vegen. Zijn amper randen waar vuil in kan gaan zitten. :)
Klinkt goed, dit wordt dan wellicht mijn nieuwe toetsenbord. Thnx!

Door Tweakers user Luca, vrijdag 11 november 2016 11:49

Tsurany schreef op vrijdag 11 november 2016 @ 11:38:
[...]

Klinkt goed, dit wordt dan wellicht mijn nieuwe toetsenbord. Thnx!
Nice, prima keuze! Graag gedaan :)

Door Tweakers user kobus71, zaterdag 12 november 2016 12:26

Ik lees altijd dat het fijner typt een mechanisch toetsenbord. Maar is het met gamen ook fijner ? Want ik vind dit een heel mooi tobo, met een zachte prijs.

Hele mooie revieuw. :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 12 november 2016 12:26]


Door Tweakers user Luca, zaterdag 12 november 2016 12:27

MrJayMan schreef op donderdag 10 november 2016 @ 20:09:
Wat is de prijs inclusief importheffing en BTW?
Nog even terugkomend op deze vraag. Ik kreeg te horen dat als je kiest voor Priority Direct Mail als verzendmethode, dat je dan niet te maken krijgt met douanekosten. Nu heb ik zelf ook een aantal pakketjes met die methode binnen gekregen en heb zelf ook nooit douanekosten gehad dus het kan wel kloppen.

Is ook nog gratis bij dit toetsenbord overigens

Door Tweakers user Luca, zaterdag 12 november 2016 12:32

kobus71 schreef op zaterdag 12 november 2016 @ 12:26:
Ik lees altijd dat het fijner typt een mechanisch toetsenbord. Maar is het met gamen ook fijner ? Want ik vind dit een heel mooi tobo, met een zachte prijs.

Hele mooie revieuw. :)
Mechanische toetsenborden zijn ook met gamen vaak geliefd omdat de toetsaanslagen eerder geregistreerd worden. Waar je bij "normale" toetsenborden de toetsen vaak helemaal naar onderen moet drukken voordat het geregistreerd wordt, is dat bij een mechanische toetsenborden al veel eerder. Denk aan halverwege, waardoor je dus zeker wat voordeel hiermee kan hebben.

Thanks! :)

Door Tweakers user Arokh, zaterdag 12 november 2016 19:02

Kun je niet gewoon een paar toetsen omwisselen om er AZERTY van te maken indien gewenst?

Ik vind die rode wel heel mooi trouwens. Misschien wordt het wel mijn nieuwe toetsenbord. Ik ga nog even speuren of die er goedkoper is zonder RGB, maar wel met verlichting.

Door Tweakers user Luca, zaterdag 12 november 2016 19:56

Arokh schreef op zaterdag 12 november 2016 @ 19:02:
Kun je niet gewoon een paar toetsen omwisselen om er AZERTY van te maken indien gewenst?

Ik vind die rode wel heel mooi trouwens. Misschien wordt het wel mijn nieuwe toetsenbord. Ik ga nog even speuren of die er goedkoper is zonder RGB, maar wel met verlichting.
Dat is inderdaad een idee! Je kunt de caps er gewoon afhalen inderdaad. Heb overigens al even gezocht daarna en ik kon op meerdere sites niks vinden. :)
dodge_911 schreef op donderdag 10 november 2016 @ 18:16:
Zou er bijna 1 bestellen, ware het niet dat ik aan de AZERTY zit, en dat dus zo goed als niet te verkrijgen is in het verre Oosten.

Door Tweakers user GoVegan, woensdag 16 november 2016 21:09

GoVegan schreef op donderdag 10 november 2016 @ 21:01:
ah kijk, o rings had ik al besteld, ook een cap puller. dus we zijn al op de goede weg.
binnenkort misschien ook maar eens eentje met brown switches aanschaven.
zijn er ook nog mech tobo's zonder licht (om de prijs beetje te drukken?)
vandaag de rubbertjes binnengekregen, gelijk gemonteerd.
moet zeggen dat je het wel merkt, maar vooral het gevoel wij het aanslaan.
je voelt het veel meer dan dat je het hoort.
het geluid is wel wat minder. dat wel.
nu nog even wennen hoe het nu typt :-)
zeg niet dat het irritant is maar tis wel even wennen.

Door Tweakers user Luca, woensdag 16 november 2016 21:36

GoVegan schreef op woensdag 16 november 2016 @ 21:09:
[...]

vandaag de rubbertjes binnengekregen, gelijk gemonteerd.
moet zeggen dat je het wel merkt, maar vooral het gevoel wij het aanslaan.
je voelt het veel meer dan dat je het hoort.
het geluid is wel wat minder. dat wel.
nu nog even wennen hoe het nu typt :-)
zeg niet dat het irritant is maar tis wel even wennen.
Tof! Meer feedback wanneer je de toets aanslaat?

Door Tweakers user nico445, vrijdag 18 november 2016 12:49

Na deze review ook maar besloten om een te kopen!. Heb op dit moment een Razer Blackwidow met Cherry MX Blue's dus ben benieuwd wat het verschil is met deze switches heb voor de blue variant gekozen. Mocht het in vergelijking met de Cherry switches tegenvallen is het een leuk toetsenbord voor op het werk :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 november 2016 12:50]


Door Tweakers user Luca, dinsdag 22 november 2016 12:16

nico445 schreef op vrijdag 18 november 2016 @ 12:49:
Na deze review ook maar besloten om een te kopen!. Heb op dit moment een Razer Blackwidow met Cherry MX Blue's dus ben benieuwd wat het verschil is met deze switches heb voor de blue variant gekozen. Mocht het in vergelijking met de Cherry switches tegenvallen is het een leuk toetsenbord voor op het werk :)
Heel interessant en leuk dat je hebt besloten hem te nemen! Zou je mij ook willen laten weten hoe hij presteert tegenover je Blackwidow? Ben erg benieuwd! Goed om te lezen dat hij sowieso te pas zal komen. :D

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 november 2016 12:17]


Door Tweakers user wishmaster1986, dinsdag 22 november 2016 12:35

Hoe zit het met de macros? Werken die ook "offline" zonder de software nadat ze zijn ingesteld? En zijn deze te scripten bijvoorbeeld?

Door Tweakers user Lenigoor, dinsdag 22 november 2016 13:44

Mooie review! Ik was al een tijdje aan het rondkijken om m'n eerste mechanische toetsenbord te kopen, maar ik werd erg afgeschrikt door de prijzen. Zojuist het in de review genoemde toetsenbord met brown switches aangeschaft, ben zeer benieuwd of het allemaal gaat werken :)

Door Tweakers user Luca, dinsdag 22 november 2016 14:56

wishmaster1986 schreef op dinsdag 22 november 2016 @ 12:35:
Hoe zit het met de macros? Werken die ook "offline" zonder de software nadat ze zijn ingesteld? En zijn deze te scripten bijvoorbeeld?
De macro's werken alleen als het programma draait. :) Macro's kun je aanmaken door eerst naar 'Macro' te gaan, in te stellen hoe je het wilt, vervolgens naar 'Custom' gaan en dan aan de linker-zijkant kun je de macro toewijzen. Qua scripten: dat begrijp ik niet helemaal. Je kunt de macro exporteren naar een .cms bestand, evenals het importeren van een .cms bestand. Je zou het dus aan kunnen passen via een editor, als dat is wat je bedoeld? :)
Lenigoor schreef op dinsdag 22 november 2016 @ 13:44:
Mooie review! Ik was al een tijdje aan het rondkijken om m'n eerste mechanische toetsenbord te kopen, maar ik werd erg afgeschrikt door de prijzen. Zojuist het in de review genoemde toetsenbord met brown switches aangeschaft, ben zeer benieuwd of het allemaal gaat werken :)
Nice :) Moet vast een leuke starter zijn voor je. Ik ben ook benieuwd, veel plezier ermee! ;)

Door Tweakers user Ossi, dinsdag 22 november 2016 15:41

Ik heb dit toetsenbord zojuist ook besteld! Ik ben reuze benieuwd hoe het gaat bevallen!
Het toetsenbord dat ik heb besteld is met bruine switches, nu maar wachten he :)

Voor de mensen die m al hebben, gaan de toetsen er een beetje makkelijk af? Ik wil nog O-ringen gaan bestellen. Doe je de O-ringen ook onder de grote toetsen zoals de enter en de spatiebalk?
Zo ja, gaan die een beetje makkelijk los?

Door Tweakers user Luca, dinsdag 22 november 2016 16:03

Ossi schreef op dinsdag 22 november 2016 @ 15:41:
Ik heb dit toetsenbord zojuist ook besteld! Ik ben reuze benieuwd hoe het gaat bevallen!
Het toetsenbord dat ik heb besteld is met bruine switches, nu maar wachten he :)

Voor de mensen die m al hebben, gaan de toetsen er een beetje makkelijk af? Ik wil nog O-ringen gaan bestellen. Doe je de O-ringen ook onder de grote toetsen zoals de enter en de spatiebalk?
Zo ja, gaan die een beetje makkelijk los?
Tof! :) De toetsen gaan er redelijk makkelijk af, maar niet dusdanig makkelijk dat ze er al af gaan tijdens het typen. :P Gewoon aan de onderkant/zijkant beetpakken en omhoog trekken. De O-ringen kun je er zo om doen. Dan de toets weer terug erop klikken en klaar. ;)

Door Tweakers user Ossi, dinsdag 22 november 2016 16:54

Danny.G schreef op dinsdag 22 november 2016 @ 16:03:
[...]


Tof! :) De toetsen gaan er redelijk makkelijk af, maar niet dusdanig makkelijk dat ze er al af gaan tijdens het typen. :P Gewoon aan de onderkant/zijkant beetpakken en omhoog trekken. De O-ringen kun je er zo om doen. Dan de toets weer terug erop klikken en klaar. ;)
GOH :P

Maar wat betreft het loshalen van de toetsen, heb je het nu over de grotere knoppen? Dat gaat vrij makkelijk dus?

Door Tweakers user Luca, dinsdag 22 november 2016 17:49

Ossi schreef op dinsdag 22 november 2016 @ 16:54:
[...]

GOH :P

Maar wat betreft het loshalen van de toetsen, heb je het nu over de grotere knoppen? Dat gaat vrij makkelijk dus?
De spatiebalk gaat er makkelijk af, maar toetsen die omringd zijn door andere toetsen gaan er in die zin wel lastiger af omdat je minder ruimte hebt. Het lukt wel bij mij (relatief kleine handen en vingers), maar vereist redelijk wat gepruts. Een keycap puller is wel fijn om dan te hebben, dus mocht je dat willen: die kan je op Banggood al voor zo'n 70 cent vinden. :)

Door Tweakers user JAVE, woensdag 23 november 2016 00:35

Voor mij blijft de vraag bij mechanische toetsenborden: Is het het waard om van een Model M over te stappen op een moderner toetsenbord?
Het gebrek aan een windows toets heb ik ondervangen door de caps-lock te remappen via een registry hack, dus daar hoef ik het niet voor te doen :-)

Door Tweakers user Luca, woensdag 23 november 2016 01:22

JAVE schreef op woensdag 23 november 2016 @ 00:35:
Voor mij blijft de vraag bij mechanische toetsenborden: Is het het waard om van een Model M over te stappen op een moderner toetsenbord?
Het gebrek aan een windows toets heb ik ondervangen door de caps-lock te remappen via een registry hack, dus daar hoef ik het niet voor te doen :-)
Interessante vraag. Zo'n Model M brengt natuurlijk ook wat historie en nostalgie met zich mee. En het typt natuurlijk heerlijk. Waarvoor je het moet doen? Tja, wat nieuws, moderns, iets nieuwere technieken, de lampjes, een ander en minder opvallend uiterlijk? Een toch andere feel? Factoren waarvan je zelf beslist of ze ertoe doen. Opzich is een toetsenbord als deze wel een leuke om dan eens mee te beginnen. Niet duur, dus voor sommigen zeker het proberen waard.

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 november 2016 01:23]


Door Tweakers user JAVE, woensdag 23 november 2016 16:07

Danny.G schreef op woensdag 23 november 2016 @ 01:22:
[...]


Interessante vraag. Zo'n Model M brengt natuurlijk ook wat historie en nostalgie met zich mee. En het typt natuurlijk heerlijk. Waarvoor je het moet doen? Tja, wat nieuws, moderns, iets nieuwere technieken, de lampjes, een ander en minder opvallend uiterlijk? Een toch andere feel? Factoren waarvan je zelf beslist of ze ertoe doen. Opzich is een toetsenbord als deze wel een leuke om dan eens mee te beginnen. Niet duur, dus voor sommigen zeker het proberen waard.
Tja, ik gebruik hem niet uit nostalgische overweging; het zijn gewoon enorm fijne toetsenborden. (wel erg groot... Mijn HOTAS heeft een te kort draadje om te gebruiken met de Model M in het midden)

Misschien moet ik inderdaad de sprong maar eens wagen. Als ik het niets vind, raak ik dat nieuwe bordje hier vast wel kwijt :-)

Welke kleur toetsen zou ik dan moeten hebben, om zo min mogelijk te moeten wennen aan de aanslag? (Geluid is geen punt, men is gewend aan het mitrailleurvuur geluid van een Model M)

Door Tweakers user Luca, woensdag 23 november 2016 16:27

JAVE schreef op woensdag 23 november 2016 @ 16:07:
[...]


Tja, ik gebruik hem niet uit nostalgische overweging; het zijn gewoon enorm fijne toetsenborden. (wel erg groot... Mijn HOTAS heeft een te kort draadje om te gebruiken met de Model M in het midden)

Misschien moet ik inderdaad de sprong maar eens wagen. Als ik het niets vind, raak ik dat nieuwe bordje hier vast wel kwijt :-)

Welke kleur toetsen zou ik dan moeten hebben, om zo min mogelijk te moeten wennen aan de aanslag? (Geluid is geen punt, men is gewend aan het mitrailleurvuur geluid van een Model M)
Begrijpelijk hoor! Zo'n Model M zou ik ook wel waarderen :) Je kunt het beste gaan voor een met blauwe switches. Deze zijn ook voor de typisten en zijn wat luider dan de rest. Wel een iets hoger geluid dan bij de Model M.

Lijkt mij dat je hem ook wel kwijt zal raken als het toch niet helemaal wat is vergeleken met je huidige toetsenbord. :P

Door Tweakers user Zoidbergh, donderdag 24 november 2016 18:12

Bedankt voor de leuke en vooral nuttige review!

Ik was al eens wat aan het rondkijken voor een leuk (betaalbaar) toetsenbord voor op kantoor voor een schappelijke prijs, en nu deze besteld :)

Door Tweakers user Luca, donderdag 24 november 2016 19:30

Zoidbergh schreef op donderdag 24 november 2016 @ 18:12:
Bedankt voor de leuke en vooral nuttige review!

Ik was al eens wat aan het rondkijken voor een leuk (betaalbaar) toetsenbord voor op kantoor voor een schappelijke prijs, en nu deze besteld :)
Graag gedaan! Tof, hoop dat je er veel plezier van gaat hebben! :)

Door Tweakers user TheLastOttoman, dinsdag 29 november 2016 14:04

Mooie review. Heb gisteren eentje besteld. Vraagje: kan jij misschien de sheet uploaden waar toetsencombinaties op staan? Kan niet wachten door de spanning, het is mijn eerste mechanische toetsenbord namelijk.

Door Tweakers user Luca, dinsdag 29 november 2016 16:53

TheLastOttoman schreef op dinsdag 29 november 2016 @ 14:04:
Mooie review. Heb gisteren eentje besteld. Vraagje: kan jij misschien de sheet uploaden waar toetsencombinaties op staan? Kan niet wachten door de spanning, het is mijn eerste mechanische toetsenbord namelijk.
Dankjewel en da's tof! :) Natuurlijk, geen probleem. Hier kun je alles redelijk makkelijk zien: Klik. FN + de toets zorgt dat het efffects etc. zal veranderen.

Dat je er maar plezier van mag hebben. ;)

Door Tweakers user Tiimmeh, zaterdag 3 december 2016 19:14

Heb er n.a.v. deze review eentje gekocht, vandaag binnen gekregen en erg tevreden mee! Dankjewel voor deze uitgebreide review :)

Door Tweakers user Luca, zaterdag 3 december 2016 19:40

Tiimmeh schreef op zaterdag 03 december 2016 @ 19:14:
Heb er n.a.v. deze review eentje gekocht, vandaag binnen gekregen en erg tevreden mee! Dankjewel voor deze uitgebreide review :)
Nice!! Graag gedaan, hoor.

Heb je hetzelfde model als in deze review? :)

Door Tweakers user Tiimmeh, zondag 4 december 2016 00:30

Danny.G schreef op zaterdag 03 december 2016 @ 19:40:
[...]


Nice!! Graag gedaan, hoor.

Heb je hetzelfde model als in deze review? :)
Yep! De grijze met brown switches :) Best moeilijk kiezen aangezien ik geen ervaring met mechanische toetsenborden heb, maar ben er erg tevreden mee!

Door Tweakers user Luca, zondag 4 december 2016 00:45

Tiimmeh schreef op zondag 04 december 2016 @ 00:30:
[...]


Yep! De grijze met brown switches :) Best moeilijk kiezen aangezien ik geen ervaring met mechanische toetsenborden heb, maar ben er erg tevreden mee!
Geweldig! Mooi dat hij je ook bevalt. Enjoy it. 8-)

Door Tweakers user TheLastOttoman, vrijdag 9 december 2016 09:27

Heb 'm binnen gekregen en wat blijk: Software phones home! Laat het niet draaien in de background. Sluit het helemaal af (incl icoontje rechtsonder naast windows klok) als je klaar ermee bent.

Ik kan ook geen custom patterns maken via de software zelf. Kan niks in de software veranderen (FN + F10, F11 en F12).

Door Tweakers user Luca, woensdag 14 december 2016 16:24

TheLastOttoman schreef op vrijdag 9 december 2016 @ 09:27:
Heb 'm binnen gekregen en wat blijk: Software phones home! Laat het niet draaien in de background. Sluit het helemaal af (incl icoontje rechtsonder naast windows klok) als je klaar ermee bent.

Ik kan ook geen custom patterns maken via de software zelf. Kan niks in de software veranderen (FN + F10, F11 en F12).
Sorry voor de late reactie. Heb je het inmiddels al werkend gekregen? Ikzelf heb totaal geen problemen gehad met de software..

Door Tweakers user TheLastOttoman, vrijdag 23 december 2016 00:38

Nee, Custom 1, 2 en 3 werkt niet.

Door Tweakers user Tsurany, vrijdag 23 december 2016 21:38

Ik kan inderdaad geen pattern maken met de software, dat moet echt met het toetsenbord zelf. Vervelende is dat je elke toets kan kleuren behalve de FN toets als je het op die manier doet.

Door Tweakers user Luca, donderdag 29 december 2016 20:53

Via de software kan je inderdaad geen pattern maken, dat moet echt met het toetsenbord zelf. Van het andere probleem heb ik (gelukkig) geen last van, dus dat duidt eerder op een probleempje van je systeem ben ik bang. :(

Door Tweakers user daftpunk, donderdag 5 januari 2017 00:11

Dit toetsenbord lijkt me prima, maar is niet meer in Rood of Bruin beschikbaar. Zijn er nog vergelijkbare alternatieven?

Door Tweakers user Luca, maandag 9 januari 2017 21:28

daftpunk schreef op donderdag 5 januari 2017 @ 00:11:
Dit toetsenbord lijkt me prima, maar is niet meer in Rood of Bruin beschikbaar. Zijn er nog vergelijkbare alternatieven?
Hoi! Sorry voor de late reactie. Ben je specifiek op zoek naar een model met rode of bruine switches?

Door Tweakers user .Toulinash, woensdag 8 februari 2017 15:42

Nice review!
Heeft mij overtuigd om het toetsenbord te kopen.
Heb het nu een aantal weken in gebruik, bevalt uitstekend, moet alleen wennen aan de afstand tussen de toetsen t.o.v. mijn oude logitech keyboard.

Één ding lukt mij niet en dat is het instellen van kleuren per toets via de software.
Ik krijg het wel via de [FN]+[F10] ingesteld maar dit is erg fout gevoelig en bovendien krijg ik de kleuren lang niet zo fel als bij de presets.

Heb jij tips hoe dit op te lossen is of wat de werkwijze is in de software om per toets een kleur in te stellen?

Door Tweakers user djcasl, vrijdag 5 mei 2017 12:51

.Toulinash schreef op woensdag 8 februari 2017 @ 15:42:
Nice review!
Heeft mij overtuigd om het toetsenbord te kopen.
Heb het nu een aantal weken in gebruik, bevalt uitstekend, moet alleen wennen aan de afstand tussen de toetsen t.o.v. mijn oude logitech keyboard.

Één ding lukt mij niet en dat is het instellen van kleuren per toets via de software.
Ik krijg het wel via de [FN]+[F10] ingesteld maar dit is erg fout gevoelig en bovendien krijg ik de kleuren lang niet zo fel als bij de presets.

Heb jij tips hoe dit op te lossen is of wat de werkwijze is in de software om per toets een kleur in te stellen?
Heb je de software goed werkend dan? Ik krijg bij alles wat ik doe application failed. Vanuit de software.

Door Tweakers user Tribbles, vrijdag 14 juli 2017 19:49

Mooie review, goed uitgebreid en heeft ook mij overtuigd dit keyboard in de blauwe versie te kopen. Ik tik dit nu op dit keyboard en het bevalt prima. De verlichting is een plus, ik zit nogal eens in het donker te typen.
Ooit begonnen met typen op zo'n stalen IBM ramplank waar je iemand makkelijk mee om het leven kan brengen. Dit typt net zo fijn, alleen maakt de plank wel wat geluid bij het typen, uiteraard. Rest van het gezin is er minder blij mee :z

Dank voor je review van een tevreden mede gebruiker...

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.