Het is wit en er kunnen 4 kabels in - Chuwi Hi-Dock review

Door Luca op woensdag 11 oktober 2017 21:48 - Reacties (15)
Categorie: -, Views: 8.042

Is het een vogel, is het een vliegtuig? Nee, dat is het niet. Het is.. een 4-Ports Smart Charging Dock. Of nou ja, dat is hoe Chuwi het noemt, ook wel de Chuwi Hi-Dock.

Na wat contact met Chuwi gehad te hebben, kreeg ik de vraag of ik hun Hi-Dock wilde bekijken en er waar mogelijk iets over te schrijven. Uiteraard, doen we! Ikzelf vind het zo nu en dan wel leuk om over iets te schrijven anders dan smartphones, tablets en dergelijke. Vergeleken met mijn andere schrijfsels, is deze tekst ook wat luchtiger geschreven, want ja; waarom ook niet? De Hi-Dock gaat momenteel over de virtuele toonbank voor slechts €20 bij bijvoorbeeld Gearbest
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/spacer20px.png
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/h2-what.png
Eigenlijk is het een vrij simpel concept. Vandaag de dag zijn we omgeven met apparaten welke we allemaal via een USB-kabel moeten opladen. Niks is vervelender om voor elk apparaat een aparte oplader te hebben, toch? Yes indeed. Er zijn daarvoor dan ook hubs aanwezig, of opladers welke over meerdere USB-poorten beschikken om al je apparatuur toch van wat leven te voorzien.

Chuwi heeft ook haar variant hier op gemaakt, dan wel in een welke via 1 kabel welke je in het stopcontact zal moeten pluggen waardoor je dan 4 USB-poorten tot je beschikking hebt. Van die 4 poorten is 1 poort een ‘quick-charging’ poort. Ook hebben ze nog iets leuks toegevoegd en dat is dat ze 4 beweegbare brackets hebben geïntegreerd in het ontwerp. Elke poort wordt ‘beschermd’ door zo’n bracket en als je de bracket uit klapt, heb je een houder waar je bijvoorbeeld je smartphone of tablet in kan neerzetten. Ideaal, maar goed, dat is mijn bescheiden mening.

Door de grootte van de oplader, wat een respectievelijke 81x81x28mm betreft en wat dus prima in je handpalm kan liggen, is het een interessant ding voor mensen die wat vaker meerdere apparaten moeten voorzien van wat batterijleven, tegelijkertijd. Leg daarnaast nog eens het gewicht van slechts 147gram en je hebt een leuke compagnon voor erbij. Sinds ik hem heb ontvangen, heb ik hem toch wel de nodige keren gebruikt. Gezien ik wel redelijk wat apparaten moet voorzien van stroom, is een dergelijke oplader toch best handig. Vooral als ik bijvoorbeeld even aan het bureau moet werken, is het ideaal. Ik kan me voorstellen dat een dergelijke oplader ook handig kan zijn in de familiesferen, bij een tekort aan stopcontacten in de woonkamer bijvoorbeeld. Iedereen kan z’n telefoon aansluiten en voilà.

https://techbrothers.eu/uploads/reviews/spacer20px.png
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/h2-looks.png
Ikzelf ben nou niet een type dat erg geeft om het uiterlijk van een oplader, zolang het functioneel is en geen gedrocht is (oké, misschien geef ik er toch wel wát om), zal je mij niet horen klagen. Chuwi lijkt eenzelfde benadering te hebben. Niks flashy of out-of-the-ordinary dus. Het betreft een glanzende, witte behuizing, met in het midden van de behuizing het Chuwi-logo gegraveerd. De quick-charge poort is voorzien van een oranje accent om een goed visueel onderscheid te kunnen maken tussen de andere, iets wat minder snelle poorten.

https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/hi-dock1.jpg
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/hi-dock2.jpg
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/hi-dock.jpg
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/hi-dock3.jpg

https://techbrothers.eu/uploads/reviews/spacer20px.png
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/h2-specs.png
Het is maar net hoe interessant je het wil maken. Ik weet veel, ik hou van testen, maar beschik in dit geval niet over de juiste apparatuur. Wellicht kan dodge_911 hier ook eens naar kijken. (*hint*) De oplader kan via de quickcharge poort stroom geven van:
  • 3.6-6.5V/3A
  • 6.5V-9V/2A
  • 9V-12V/1.5A
.
De andere, standaard poorten doen het met 5V/2.4A (5V/3.4A MAX). Hoe interessant gaan we het maken? Helaas beschik ik dus niet over de hardware van dodge_911 en dus houdt het wat betreft metingen al vrij snel bij mij op. Wel kan ik delen dat mijn Motorola Moto G5 Plus (ondersteunt QC 2.0) in ieder geval kon snel-laden, ook tegelijkertijd met de overige apparaten.

https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/box.jpg
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/box2.jpg

Chuwi zelf geeft verder aan gebruik te maken van AiCharge Technology, wat zou zorgen voor een hogere oplaad efficientie zelfs bij apparaten die geen quickcharge-mogelijkheden hebben. Verder is de lader gecertificeerd door de United States FCC, European Union CE en RoHS, en is er officiële QC3.0 toestemming vanuit Qualcomm aanwezig.

Verder is er nog veel te vertellen over veiligheidsmaatregelen maar dit valt helaas – net als metingen m.b.t. stroomverbruik – toch echt buiten mijn kunnen.

https://techbrothers.eu/uploads/reviews/spacer20px.png
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/h2-verdict.png
Het blijft in dit geval echt iets heel persoonlijks. Ikzelf gebruik zoals gezegd wel vaak meerdere apparaten en vaak zal je dan ook net weer zien dat ze allemaal op hetzelfde moment (bijna) leeg zijn. Alsof ze het gezamenlijk afspreken..

https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/hi-dock4.jpg
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/chuwi/hi-dock/hi-dock5.jpg

In mijn geval waardeer ik deze oplader echt héél erg omdat ik na een tijdje wel wat klaar was met meerdere opladers te hebben. De mogelijkheid om mijn vaste telefoon dan op te laden met QC 3.0 is dan een erg leuke aanwezig, naast dat mijn andere apparaten ook gewoon lekker rap worden opgeladen. Hij kan makkelijk in mijn tas, de kabel rol je zo eventjes op en schuif ik in een vakje en zo heb ik toch altijd een manier om meerdere apparaten te voorzien van stroom.
https://techbrothers.eu/uploads/reviews/spacer20px.png
Als je in eenzelfde soort situatie zit, is het dus een erg interessant ding voor nog geen €20 bij bijvoorbeeld Gearbest. Verdere informatie kan je vinden op Chuwi haar product pagina.

Mochten jullie erg graag diepgaande(re?) metingen willen zien, schroom dan niet om dat even te laten weten.. Wie weet kan dodge_911 iets betekenen. Bij verdere vragen of opmerkingen, drop them down below!

Volgende: How to: Gamen met je smartphone [Tronsmart Mars G02 review] 12-'17 How to: Gamen met je smartphone [Tronsmart Mars G02 review]
Volgende: Premium ogende budget smartphones dankzij de Chinezen - UMIDIGI C Note eerste indruk 05-'17 Premium ogende budget smartphones dankzij de Chinezen - UMIDIGI C Note eerste indruk

ReactiesDoor Tweakers user Luca, woensdag 11 oktober 2017 22:07

Ik dank u hartelijk! ;)

De foto's maken is altijd een van de leukere dingen.. Ieder zo zijn ding, denk ik haha!

Door Tweakers user sypie, woensdag 11 oktober 2017 22:39

Ze hadden beter de outputs aan de zijkant kunnen doen. Nu maken de USB-kabels een rare knik wanneer de adapter op tafel ligt en je telefoon ook.

Door Tweakers user Luca, woensdag 11 oktober 2017 22:43

sypie schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 22:39:
Ze hadden beter de outputs aan de zijkant kunnen doen. Nu maken de USB-kabels een rare knik wanneer de adapter op tafel ligt en je telefoon ook.
Valt inderdaad wat over te zeggen. Heeft ook een beetje met de stugheid van de kabels te maken, de een is veel flexibeler dan de ander (de grijze, gevlochten kabel is stug), maar punt blijft staan.

Denk je niet dat als de poorten aan de zijkanten hadden gezeten, het zijn functionaliteit wat zou verliezen? Vooral de docking functionaliteit is dan weg lijkt mij. En als je je apparaten rechts van de dock hebt liggen, zit je alsnog met een kabel die wat wat klungelig loopt toch? Wel minder dan nu wellicht, maar je levert wel in op een feature :P

Door Tweakers user FunkyBro, donderdag 12 oktober 2017 10:03

Mooie review! En interessant apparaat, zeker voor dat geld.

Offtopic vraagje: welke telefoon heb je naast je Moto G5 op de foto liggen?

Door Tweakers user Luca, donderdag 12 oktober 2017 13:14

FunkyBro schreef op donderdag 12 oktober 2017 @ 10:03:
Mooie review! En interessant apparaat, zeker voor dat geld.

Offtopic vraagje: welke telefoon heb je naast je Moto G5 op de foto liggen?
Thanks! :) Lijkt mij ook een interessant ding.

Dat is de LEAGOO KIICAA MIX ;) Ik hoop deze week de review daarvan nog online te kunnen zetten. Gaaf toestel met een behoorlijk goed scherm.

Door Tweakers user sfranken, donderdag 12 oktober 2017 13:24

Offtopic, het is gegraveerd en glanzende. Je gebruikt nu gegrafeerd en glansende. Verder, coole review, en mooi apparaatje!

Door Tweakers user Luca, donderdag 12 oktober 2017 13:25

sfranken schreef op donderdag 12 oktober 2017 @ 13:24:
Offtopic, het is gegraveerd en glanzende. Je gebruikt nu gegrafeerd en glansende. Verder, coole review, en mooi apparaatje!
Oef, heel scherp van je en heel slecht van mij. :D Iets met "het was al laat" :+

Thanks voor je comment! Inderdaad een leuk apparaatje.

Door Tweakers user johnkeates, vrijdag 13 oktober 2017 22:42

Dit ding lijkt op een Apple oplader met twee extra haakjes! Wat grappig.

Door Tweakers user Luca, vrijdag 13 oktober 2017 23:14

johnkeates schreef op vrijdag 13 oktober 2017 @ 22:42:
Dit ding lijkt op een Apple oplader met twee extra haakjes! Wat grappig.
4 extra haakjes en 3 extra poorten, bedoel je? ;)

Ik begrijp niet helemaal hoe je dat hier in ziet.

Door Tweakers user cpt.skydiver, zaterdag 14 oktober 2017 15:41

Danny.G schreef op vrijdag 13 oktober 2017 @ 23:14:
[...]


4 extra haakjes en 3 extra poorten, bedoel je? ;)

Ik begrijp niet helemaal hoe je dat hier in ziet.
Nee, twee extra haakjes. Ze dienen wel een ander doel :z .

https://www.zapals.com/me...ger_zp305035051430_4_.jpg

Door Tweakers user Valorian, zaterdag 14 oktober 2017 15:42

Danny.G schreef op vrijdag 13 oktober 2017 @ 23:14:
[...]


4 extra haakjes en 3 extra poorten, bedoel je? ;)

Ik begrijp niet helemaal hoe je dat hier in ziet.
Ik snap 'm wel. Het is een wit hoogglans vierkant blok met uitklapbare haakjes en ongeveer hetzelfde formaaat als een apple-lader. Bij Apple zijn er twee haakjes, die je gebruikt om het snoer netjes omheen te wikkelen. In dit geval zijn het er vier, dus 2 extra, zoals Johnkeates schrijft. Dat er ook poorten in zitten klopt, het is een heel ander apparaat met een ander doeleinde, maar ik ben het eens met Johnkeates dat 'ie wel veel weg heeft van de apple-lader en denk dat de uitklapbare haakjes zelfs een-op-een geinspireerd zijn op die lader, heb het nooit ergens anders gezien.

Door Tweakers user Luca, zaterdag 14 oktober 2017 15:47

Ah kijk! Die variant van de lader kende ik eerlijk gezegd niet. :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 oktober 2017 15:48]


Door Tweakers user Luca, zaterdag 14 oktober 2017 15:48

Valorian schreef op zaterdag 14 oktober 2017 @ 15:42:
[...]


Ik snap 'm wel. Het is een wit hoogglans vierkant blok met uitklapbare haakjes en ongeveer hetzelfde formaaat als een apple-lader. Bij Apple zijn er twee haakjes, die je gebruikt om het snoer netjes omheen te wikkelen. In dit geval zijn het er vier, dus 2 extra, zoals Johnkeates schrijft. Dat er ook poorten in zitten klopt, het is een heel ander apparaat met een ander doeleinde, maar ik ben het eens met Johnkeates dat 'ie wel veel weg heeft van de apple-lader en denk dat de uitklapbare haakjes zelfs een-op-een geinspireerd zijn op die lader, heb het nooit ergens anders gezien.
Met de link die Johnkeates heeft gestuurd snap ik het inderdaad. Zal waarschijnlijk inderdaad wel geïnspireerd zijn erop. Desondanks is dat niet geheel verkeerd wat mij betreft. Zolang het goed werkt, hoor je mij niet snel klagen. :P

Door Tweakers user Akemi, maandag 16 oktober 2017 17:12

Zie op amazon dat er een aantal mensen zijn met gesloopte apparatuur. Apparaat wordt veel te heet.

Ik zou deze wel eens doorgemeten willen zien. Vraag me af of er wel genoeg beveiliging op zit.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.