Premium ogende budget smartphones dankzij de Chinezen - UMIDIGI C Note eerste indruk

Door Luca op maandag 15 mei 2017 20:00 - Reacties (15)
Categorie: First impressions, Views: 6.679

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/umidigi/cnote/img/device/device-sunlight.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Inleiding.jpg
Sinds een tijdje zien we vanuit China steeds meer kwaliteitsproducten verschijnen tegen een lager prijsje. In dit geval richt ik specifiek even op smartphone. Waar velen nog wel eens een goed vieze nasmaak hadden alleen al bij het denken aan China phones, is dat inmiddels behoorlijk aan het veranderen. Steeds vaker verschijnen er echte budget smartphones met een behoorlijk netjes uiterlijk. UMIDIGI, een inmiddels aardig opkomend Chinees merk, benaderde mij met de vraag of ik hun nieuwe telg uit de budgetlijn ook eens naderde wilde bekijken; de UMIDIGI C Note. Mij leek het toen leuk om eens een korte eerste indruk te schrijven, alvorens ik de review publiceer. Ik heb het nog nooit eerder gedaan, maar soms heb je zo’n spontane ingeving.. En gezien ik Danny.G ben, moet ik dat dan ook daadwerkelijk gaan doen omdat ik anders onrustig word. :z

Afijn, terug naar de telefoon. De UMIDIGI C Note is een premium ogende smartphone, maar met een budget prijskaartje (zo’n 120 euro in de pre-sales) en zal voor een aantal wellicht bekend ogen. De telefoon heeft hetzelfde uiterlijke als de UMI Z, een smartphone waar ik toevallig ook een review over schreef en die ongeveer het dubbele kostte maar dan bezit over wat meer high-end specificaties.

De C Note beschikt alsnog over keurige prestaties voor de prijs, maar neigt wel echt meer naar de lagere kant van de markt. Desondanks dat kan je alsnog rekening houden met een 5,5” 1080x1920 IPS scherm, een erg solide aluminium behuizing, een vingerprintscanner aan de voorkant, een grote batterij van van 3800 mAh en bijvoorbeeld Android 7.0 out-of-the-box. Ook is 4G ondersteuning aanwezig, namelijk op de volgende frequenties: 2100, 1800, 2600 en 800. Dit betekent dat de meeste providers het toestel gewoon ondersteunen.

Meer specificaties? Klikt u maar.

De gebruikte product-hyperlink(s) bevat een referral-code.

https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Inhoudsopgave.jpghttps://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/EersteIndruk.jpg
De telefoon heeft een mooi en solide ogend jasje aan. Het model welke ik zal reviewen is het gouden model, welke een witte voorkant heeft. Hoewel ze het Gold noemen, zie je deze kleur alleen onder bepaalde lichtomstandigheden. Het kan een tof effect geven en voor de rest is de behuizing indrukwekkend voor zo’n budget telefoon. Knoppen lijken goed te klikken en hebben niet echt speling. Ook de vingerprintscanner lijkt het goed te doen, maar zal niet kunnen tippen aan de echte high-end toppers. Toch is het voor een smartphone van 117 euro echt een vrij prima ding vooralsnog. Hij scant en ontgrendelt de telefoon vrij snel. Of dit over de langere duur blijft gelden, is dan nog afwachten.

https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/umidigi/cnote/img/device/device-concrete.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/umidigi/cnote/img/device/device-concrete3.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/umidigi/cnote/img/device/device-back4.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/umidigi/cnote/img/device/buttons-volume.jpg
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/umidigi/cnote/img/device/camera-focus.jpg

Het is dan wel een model uit 2017 maar toch moet de Type-C poort nog ontbreken. Dit is jammer, want de UMI Z had deze wel. De 3.5mm aansluiting is dan weer wel aanwezig; beetje geven en nemen zullen we maar zeggen.. :P Ook een RGB notificatie LED'je is van de partij, hoesee!

https://www.techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Scherm.jpg
De C Note komt met een 5,5” full HD IPS scherm welke afkomstig is van fabrikant Sharp. Voor een 120 euro kostende telefoon heb je dus ook nog een aardig scherm in huis. Eerste indruk is vrij positief. De helderheid lijkt in orde te zijn alleen lijken de kleuren enigszins verzadigd te ogen. Hoe en wat dit precies in elkaar steekt, zal later tijdens de review moeten blijken. Price-wise valt er voor zover nog weinig te klagen.

https://techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Software.jpg
Een Chinese fabrikant, een Mediatek CPU (MT6737T 1.5GHZ) en wel Android 7.0 met een recente security patch. Het is erg dat je het moet vermelden, maar UMIDIGI heeft het wat dat betreft wel oké voor elkaar. Overigens is het een vrijwel kale versie van Google Android. Bij installatie stond er al een update klaar dus ze lijken er ook gewoon mee bezig te zijn. Mocht je nou benieuwd zijn wat Android 7.0 Nougat nou precies met zich meebrengt, dan raad ik je aan om de review van Tweakers zelf even te lezen. Dankzij het 5,5” scherm kan je dus ook prima gebruik maken van de multitasking. Werkt goed, snel en stabiel.
https://www.techbrothers.eu/uploads/reviews/spacer30px.png
Camera
Met de C Note heb je de beschikking over een 13MP camerasensor; de 13MP S5K3L8 van Samsung. Deze zit ook in de UMI Z en leverde toen erg fraaie foto’s op. Filmen kan tot maximaal 1080p 30FPS, wat waarschijnlijk komt door de ietwat low-end CPU.

Mocht je benieuwd zijn naar wat voorbeelden, dan kan je altijd even een kijkje nemen naar de UMi Z review of simpelweg wachten tot ik de review van de C Note publiceer. :P

De camera app zit in ieder geval prima in elkaar en beschikt eigenlijk alle basale functies. Of de C Note net zo gaat presteren als de UMi Z is nog maar afwachten, want dat hangt echt af van de software optimalisaties van UMIDIGI.

https://techbrothers.eu/uploads/menu/tb/Conclusie.jpg

Eerste indruk van het toestel lijkt eigenlijk best wel veelbelovend te zijn. Het blijft mij verbazen hoe ze een dergelijke behuizing weten te gebruiken bij een toestel met zo’n prijs. Iets doet mij dan denken aan dat ze iets teveel hadden geproduceerd voor de UMi Z en ze het zo proberen op te lossen. Is dat dan iets slechts? Nee, verre van. Deden de andere fabrikanten maar zoiets. Echter weet ik dat niet zeker, dus ik ga niks claimen.

Mocht de smartphone enigszins in de buurt van de UMi Z komen, dan hebben ze een zeer interessante telefoon op de markt gezet welke nog wel eens een bang-for-the-buck kan zijn. Echter is het dan wel van belang dat de dagelijkse ervaring stabiel zijn, zonder haperingen of rare fratsen. Dat is nog wel eens iets waar fabrikanten wat lopen te klungelen en dat zou het oh zo zonde maken.

Mocht je zo’n korte eerste indruk leuk vinden, laat het even weten. Het is weer eens wat anders en ik vind het op zich best wel geinig om te doen. Ook dingen die je getest zou willen hebben mag je natuurlijk laten weten! Daarnaast ben ik benieuwd naar wat jullie van dit soort smartphones vinden. Lijkt zo'n smartphone je juist wel tof, of geef je dan liever wat meer geld uit zodat je er echt zeker van bent dat je geen fratsen gaat krijgen?